Welcome, Guest. Please Login
Tinderbox
  News:
IMPORTANT MESSAGE! This forum has now been replaced by a new forum at http://forum.eastgate.com and no further posting or member registration is allowed. The forum is still accessible via read-only access for reference purposes. If you wish to discuss content here, please use the new forum. N.B. - posting in the new forum requires a fresh registration in the new forum (sorry - member data can't be ported).
  HomeHelpSearchLogin  
 
Pages: 1
Send Topic Print
Presentation Assistant Brainfreeze (Read 14032 times)
Patrick Lynch
Full Member
*
Offline



Posts: 28
Hawthorne CA
Presentation Assistant Brainfreeze
Jul 21st, 2008, 10:30pm
 
I am using presentation assistant for a new slideshow but when I export, I only get a white page with all my slides on it. It used to work. But I think I have left out a step or two and I can't quite recall what it or they are.

Any help?
thanks,
Patrick
Back to top
 
 
  IP Logged
Mark Anderson
YaBB Administrator
*
Offline

User - not staff!

Posts: 5689
Southsea, UK
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #1 - Jul 22nd, 2008, 3:48am
 
On exporting your presentation to HTML, you should have the following 3 things all in the same location:
  • An HTML file. This is the file you do have at present.
  • A folder called images. This just holds a Tinderbox branding GIF.
  • A folder called ui. This has all the CSS and JS files needed to make the above HTML file show on screen as a presentation.
It is most likely you've moved the output and moved only the HTML page and not the two folders.

If the export didn't create the folders I'd download a new copy of the Presentation Assistant DMG and try it again.
Back to top
 
 

--
Mark Anderson
TB user and Wiki Gardener
aTbRef v6
(TB consulting - email me)
WWW shoantel   IP Logged
Mark Bernstein
YaBB Administrator
*
Offline

designer of
Tinderbox

Posts: 2871
Eastgate Systems, Inc.
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #2 - Jul 22nd, 2008, 9:16am
 
And double-check the exported HTML; it sounds like the <link> tags might be messed up in some way.
Back to top
 
 
WWW   IP Logged
Patrick Lynch
Full Member
*
Offline



Posts: 28
Hawthorne CA
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #3 - Jul 22nd, 2008, 8:34pm
 
Thanks, both Marks. All I now get is one page with my opening slide. I can see a lower right hand menu with the names of pages but none link.

Here's what I have. You are all too kind to be helping me here.
Any thoughts are appreciated.
Patrick

here's a link to the page: http://homepage.mac.com/carraiganook/tinderbox/presentation.html
Back to top
 
 
  IP Logged
Mark Anderson
YaBB Administrator
*
Offline

User - not staff!

Posts: 5689
Southsea, UK
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #4 - Jul 23rd, 2008, 4:18am
 
When did you download the Presentation Assistant and from where? The download's code has been updated at least once in its life. I just downloaded a copy from the TB File Exchange and ran out a test from the latest version of TB and it works. I then started comparing the data with your site. áThe HTML (apart from user inserted copy is the same. However, your 'slides.js' support file is different to mine. The header comments indicate it is v1.1 - so likely newer than mine; comparing source your version appears to correct typos/formatting errors in my version. I know Eastgate updated the download in Jan 08 so it's odd that you have more recent s5 support files than me. did you alter the supporting files in any way?

If I replace my files.js with your code in my trial export, I see the errors you describe.

For now, I'd park your experiments to date, download a fresh copy for the Presentation assistant from the TB File Exchange and try over. If it works, fine. If not then at least we're testing from the right code.

Why the latest download should be (apparently) older code, I'm unsure. Still, the current download seems to work (I assume you're on a current or reasonable current version of TB itself).
Back to top
 
« Last Edit: Jul 24th, 2008, 3:01am by Mark Anderson »  

--
Mark Anderson
TB user and Wiki Gardener
aTbRef v6
(TB consulting - email me)
WWW shoantel   IP Logged
Patrick Lynch
Full Member
*
Offline



Posts: 28
Hawthorne CA
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #5 - Jul 24th, 2008, 2:15am
 
Wizard and Gardener Mark A:
Thanks for the tip. For some reason all worked well as I followed your instructions. (An odd thing--the PA.dmg had a 2003 date, but is the updated and WORKING version.) As for the s5 files--I did cheat and used the one's from Eric Meyer's original site. That may have added to the problem.

Thanks for helping an old brain come back to life here.
Patrick
Back to top
 
 
  IP Logged
Patrick Lynch
Full Member
*
Offline



Posts: 28
Hawthorne CA
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #6 - Aug 6th, 2008, 4:20am
 
Hi Marks:
I am having problems with the newest PA. It creates strange extra folders after I make a new folder for a presentation and the main/first slide does not show the title and name--it's a blank. What might I be doing wrong here?
Thanks,
Patrickhttp://www.eastgate.com/yabbfiles/Smilies/huh.gif
Back to top
 
 
  IP Logged
Mark Anderson
YaBB Administrator
*
Offline

User - not staff!

Posts: 5689
Southsea, UK
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #7 - Aug 6th, 2008, 10:30am
 
What are the strange extra folders? The folder you nominate in the wizard should contain, when viewed in finder afterwards, 3 items:
  • A TBX file, as named via the wizard - e.g. "A Sample Presentation" (you may or may not see a '.tbx' extension - doesn't matter as long as the icon shows as a TB file)
  • A folder named á/[file name] files/ - e.g. /A Sample Presentation files/
  • Another folder, /ui/.

Open the TBX, and edit/add to the notes within (only) the 'presentation' container. Publish the HTML and in the above /[file name] files/ folder you will have:
  • An html file 'presentation.html - this is your slide show.
  • A folder /images/.
  • A folder /ui/.


Works for me (just did a fresh download/unpack/publish/) with PA2.

What do you get?

Tip: don't try and overwrite old output with new - use a separate name/location. if necessary you can open old and new PA TBXs and copy existing notes if it's too much to re-type the info.

Back to top
 
« Last Edit: Aug 6th, 2008, 10:31am by Mark Anderson »  

--
Mark Anderson
TB user and Wiki Gardener
aTbRef v6
(TB consulting - email me)
WWW shoantel   IP Logged
Patrick Lynch
Full Member
*
Offline



Posts: 28
Hawthorne CA
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #8 - Aug 6th, 2008, 1:15pm
 
Thanks Mark
I have all this but what it also creates side by side with the folder I create called "final transf inquiry" is a folder (and I am not sure the text will show up accurately in the forum): "final tra
"
@
"w0°ˇ". There is nothing in this folder.
Patrick
Back to top
 
 
  IP Logged
Mark Anderson
YaBB Administrator
*
Offline

User - not staff!

Posts: 5689
Southsea, UK
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #9 - Aug 6th, 2008, 1:42pm
 
You're right, that text didn't render in the post. So, you have 3 folders instead of 2 next to the TBX if i read you correctly?

OK, I tried on a 10.5.4/Intel (last was 10.4.11/PPC G4) and got the same correct result as my last report. It's pretty robust, happily 'installing' to a folder called"Let's have a long title" and a file called "World of Blah!" - so quotes and the like don't seem to be an issue. I also managed to make a deployment folder of well over 32 chars (legacy Mac OS name limit).

It sounds like you've a corrupt file. From where are you running the wizard? (mounted DMG or hard drive). If the former I'd certainly try the latter before anything else. Otherwise, I think you might need to contact Eastgate support with details of your OS & deployment scenario.

The only glitch I see is common (AFAIK) to all TB wizards. It is that after the wizard finishes running the TB cursor remains as a watch (until you start some other task). IOW, it's not reverting to a pointer cursor when done. It's a known/reported issue and apart from a little confusion when first encountered has no nasty side effects, Well, you might think the export hasn't finished - but if the output TBX is there you should be good to go whatever the the cursor says.
Back to top
 
 

--
Mark Anderson
TB user and Wiki Gardener
aTbRef v6
(TB consulting - email me)
WWW shoantel   IP Logged
Patrick Lynch
Full Member
*
Offline



Posts: 28
Hawthorne CA
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #10 - Aug 7th, 2008, 4:42pm
 
Thanks, Mark. Am also on Mac intel and it worked now. áJust a puzzlement for now, I used the old PA and it now has this as its main presentation outline, the files are from my previous presentation.

Should i even bother?
Patrick
[url]http://web.me.com/carraiganook/Lynch_School_Site/Picture 22.pngl[/url]
Back to top
 
« Last Edit: Aug 7th, 2008, 4:44pm by Patrick Lynch »  
  IP Logged
Mark Anderson
YaBB Administrator
*
Offline

User - not staff!

Posts: 5689
Southsea, UK
Re: Presentation Assistant Brainfreeze
Reply #11 - Aug 7th, 2008, 5:04pm
 
It's clear that - though although doubtless without intent - you're overlooking something. I suspect you've probably the detritus of earlier tests lying around.  At this point I'd scrub every instance of PA/PA2 from your system (DMGs, wizards, output) empty the trash and re-boot the OS for good measure (so nothing hanging around in memory). Now download a fresh copy of PS2 from the TB Exchange. If that doesn't work you've gremlins on your system that probably run beyond TB alone.

I'm assuming unless otherwise stated that you're using TB v4+
Back to top
 
 

--
Mark Anderson
TB user and Wiki Gardener
aTbRef v6
(TB consulting - email me)
WWW shoantel   IP Logged
Pages: 1
Send Topic Print